Κολοκύθι Ογκρατεν
Υλικά
800γρ. πατάτες
500-600γρ. κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
4 αυγά
200-300gr. Μπέικον (καπνιστός λαιμός, πανσετα)
180-200g ξινή κρέμα
100-200 g τυριού ή σκληρού τυριού
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια και στο σοτάρουμε μαζί με την πανσέτα μπεικον.
- Τρίβουμε τις πατάτες σε ένα μπολ.
- Στύβουμε το κολοκύθι και το προσθέτουμε μέσα στις τριμμένες πατάτες.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και το βάζουμε λίγο στην φωτιά να κάψει το λαδι.
- Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα χειρος και προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε .
- Εάν τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το μπέικον είναι έτοιμα τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τις πατάτες και το κολοκύθι. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το στρώνουμε ενώ καίει το λάδι.
- Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγού-γιαουρτιού και το στρώνουμε
- Τέλος απλώνουμε και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200c / 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ