Κολοκύθι Ογκρατεν

Υλικά

800γρ. πατάτες
500-600γρ. κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
4 αυγά
200-300gr. Μπέικον (καπνιστός λαιμός, πανσετα)
180-200g ξινή κρέμα
100-200 g τυριού ή σκληρού τυριού
Λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια και στο σοτάρουμε μαζί με την πανσέτα μπεικον.
  3. Τρίβουμε τις πατάτες σε ένα μπολ.
  4. Στύβουμε το κολοκύθι και το προσθέτουμε μέσα στις τριμμένες πατάτες.
  5. Λαδώνουμε το ταψί μας και το βάζουμε λίγο στην φωτιά να κάψει το λαδι.
  6. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα χειρος και προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε .
  7. Εάν τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το μπέικον είναι έτοιμα τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τις πατάτες και το κολοκύθι. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
  8. Απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το στρώνουμε ενώ καίει το λάδι.
  9. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγού-γιαουρτιού και το στρώνουμε
  10. Τέλος απλώνουμε και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200c / 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια με μαρμελάδα