Υλικά

1/2 κουπα βούτυρο (115 γρ), συν επιπλέον για λίπανση στο ταψί
λαδόκολλα
2 αυγα
1 κούπα ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας
4 μήλα Fuji
½ αλεύρι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
½ φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
ζάχαρη άχνη

ΟΔΗΓΙΕΣ
Θερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώστε ένα ταψάκι με βούτυρο 22 εκ. Κόψτε έναν κύκλο χαρτιού περγαμηνής για να το τοποθετήσετε στο κάτω μέρος του ταψιού και βάλτε το.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε στην άκρη. Χτυπάμε μαζί τα αυγά και την μισή ζάχαρη σε ένα μπολ.
Συνεχίστε να χτυπάτε ενώ προσθέτετε σιγά σιγά την εναπομείνασα ζάχαρη μέχρι να πάρετε ένα παχύ μείγμα – πρέπει να σχηματίζει μια κορδέλα όταν πέφτει από το κουτάλι.
Ανοίξτε το φασόλι της βανίλιας στο κατά μήκος. Ξύστε τους σπόρους στο μείγμα αυγού-ζάχαρης και προσθέστε το απ εξω του φασολιού στο λιωμένο βούτυρο.
Κόψτε τα μήλα και κόψτε κατ ‘ευθείαν γύρω από τον πυρήνα σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια. Πετάξτε τον πυρήνα και στη συνέχεια κοψτε τα κομμάτια μήλου σε λεπτές φέτες.
Αφαιρέστε το απ έξω της βανίλιας από το βούτυρο και πετάξτε το. Ανακατέψτε το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρης-αυγού. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη ψησίματος,
στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα μέσα στο μείγμα (βούτυρο-ζαχαρη αυγό) . Ανακατέψτε μέσα εκεί τα μήλα, να καλυφθεί κάθε κομμάτι με το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι.
Ψήνετε για 25 λεπτά, στη συνέχεια περιστρέψτε το ταψί. Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά ακόμη, μέχρι το κέικ να ξεκολάει από το ταψί και είναι καφέ στην κορυφή.
(Ένα μαχαίρι που εισάγεται στο κέντρο του θα πρέπει να βγει καθαρό όταν ψηθεί καλά.) Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια ψεκάζοντας το καθένα με άχνη ζάχαρης αν το επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ: alexandracooks.com

Προηγούμενο άρθροΕπειδή πάντα πρέπει να έχεις ένα γρήγορο γλυκάκι
Επόμενο άρθροΦτιάξε τα δικά σου σπιτικά Μπριός