Ας δούμε πώς να το φτιάξουμε! 🥩🥩🥩
Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με κρέας που θα ευχαριστήσει την οικογένεια και τους φίλου
Υλικά
1,3 κιλά χοιρινό στήθος (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
3 βάζα 0,5 λίτρου (αποστειρωμένα)
3 σκελίδες σκόρδου (μία ανά βάζο)
1 φύλλο δάφνης ανά βάζο.
Λίγους κόκους μαύρο πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)
1 λίτρο νερό
120 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία των βάζων:
Απλά αποστειρώστε 3 βάζα 0,5 λίτρου στο φούρνο για 10 λεπτά στους 100 °C.
2. Προετοιμασία του κρέατος:
Κόψτε το χοιρινό στήθος σε μεγάλα κομμάτια.
Τοποθετήστε το κρέας σε αποστειρωμένα βάζα. Βάλτε μια σκελίδα σκόρδο, ένα φύλλο δάφνης και λίγους κόκους μαύρο πιπέρι σε κάθε βάζο.
3. Προετοιμασία της άλμης:
Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό 1 λίτρο νερό.
Προσθέστε 120 γραμμάρια αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.
4. Γέμισμα των βάζων:
Ρίξτε τη ζεστή άλμη πάνω από το κρέας στα βάζα, αφήνοντας λίγο χώρο στο πάνω μέρος.
Κλείστε τα βάζα με καπάκια.
5. Μαγείρεμα:
Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα στον πυθμένα μιας μεγάλης κατσαρόλας για να μην έρθουν τα βάζα σε επαφή με τον πυθμένα της κατσαρόλας.
Τοποθετήστε προσεκτικά τα βάζα στην κατσαρόλα και γεμίστε με νερό μέχρι να φτάσει στο κέντρο των βάζων.
Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε το νερό να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
6. Ψύξη και αποθήκευση:
Όταν τελειώσει το βράσιμο, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα βάζα να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα.
Αποθηκεύστε τα βάζα που έχουν κρυώσει στο ψυγείο.
Σερβίρετε:
Αυτές οι κονσέρβες κρέατος είναι εξαιρετικές για ούζο σε σάντουιτς ή ως αυτόνομο πιάτο.
Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε σε διάφορες σαλάτες ή συνοδευτικά πιάτα.
Μπορούν να διατηρηθούν και μεχρι 2 χρόνια