Συστατικά
- 1 ½ φλ. σουσάμι
- 2 κριθαρένια παξιμάδια
- 1 ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 3 κ.σ. τριμμένη καρύδα
- ½ φλ. κρασί
- Έως 6 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σουσάμι έως ότου παίρνει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μπλέντερ ρίχνουμε το μισό από το σουσάμι, τα κρίθινα παξιμάδια και τις σταφίδες στραγγισμένες.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα.
- Μπορείτε να προσθέσετε έως 6 κ.σ. νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει μιθα εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
- Σερβίρουμε αμέσως ή τα διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.