ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο φυλλα κρουστας βηρυτου,
250 γραμμαρια βουτυρο λιωμενο,
6 αυγα,
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
100 γραμμαρια αμυγδαλα ψιλικομμενα,
50 γραμμαρια φρυγανια τριμμενη,μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
1 πορτοκαλι το ξυσμα και το χυμο του!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα σφιχτη!Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη!Ριχνουμε τα αμυγδαλα,
την φρυγανια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!Συνεχιζουμε ριχνουμε το χυμο και το ξυσμα ,την κανελα,
το γαρυφαλλο!Τελος κουταλια κουταλια ριχνουμε την μαρεγκα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!
Παιρνουμε ταψακι 30 το βουτυρωνουμε καλα!Στρωνουμε.4 φυλλα κατω βουτυρωνοντας τα!Τοποθετουμε την γεμιση!
Βαζουμε πανω τα υπολοιπα φυλλα.βουτυρωνοντας τα και αυτα που εξεχουν τα γυρναμε στο ταψι στην ακρη!
Βουτυρωνουμε καλα και το τοποθετουμε στον φουρν προθερμασμενο στους.180 βαθμους και το ψηνουμε για 50 με 60 λεπτα
φυσικα τον φουρνο του καθενος!
ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο,ζεστο προς κρυο σιροπι!
ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ!ΕΓΩ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ευχαριστούμε την