Κορμός με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
ΕΛΑΧΙΣΤΗ προσπάθεια, χωρίς ψήσιμο με εγγυημένο αποτέλεσμα
Συστατικά:
κρέμα γάλακτος 33% – 200 ml
μαύρη σοκολάτα – 200 g
μπισκότα πτι μπερ – 200 g
Ξηροί καρποί- 200 g
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαύρη σοκολάτα, την ζεστή κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Σε ένα μπολ εχουμε τα μπισκότα και απο πάνω ρίχνομε την σοκολάτα.
Αρχίζουμε με μυτερό να μαχαίρι να θρυμματίζουμε τα μπισκότα μαζί με την σοκολάτα μέχρι
να γίνουν μικρά κομμάτια
και μετα ρίχνουμε απο πάνω στους ξηρούς καρπούς.
Τώρα αρχίζουμε να ανακατώνουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ετοιμάζουμε μιά φόρμα 18cm x 6cm και την στρώνουμε με μια μεμβράνη που κρέμεται έξω από την φόρμα και αρχίζουμε κουταλιά κουταλιά βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και να το ισώνουμε.
Τυλιξτε το απο πάνω με την μεμβράνη και αφήστε να κρυώσει για 2 ώρες
Βγάζουμε απο ψυγείο το αφαιρούμε από την φόρμα βγάζουμε την μεμβράνη.
Πασπαλίζουμε με σοκολάτα σε σκόνη και κόβουμε και σερβίρουμε
Subscribe to recipe’s youtube channel here