Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τα κορνεδάκια είναι ένα γλυκό που μου θυμίζει γιορτές και χαρά! Αυτό το γλυκό είναι τόσο απλό στην παρασκευή του, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο! Τα τραγανά φύλλα σφολιάτας με τη βελούδινη κρέμα και την αφράτη σαντιγί από πάνω, τα κάνουν ακαταμάχητα! Σίγουρα αυτή η συνταγή για κορνεδάκια θα γίνει η αγαπημένη σας!
Κορνεδάκια
Μάθετε πώς να φτιάχνετε τα πιο νόστιμα κορνεδάκια με σφολιάτα, πλούσια κρέμα και αφράτη σαντιγί. Μια εύκολη συνταγή για εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτά τα λαχταριστά Κορνεδάκια, θα χρειαστούμε τα εξής:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- Φόρμες κορνέ (μεταλλικές)
Για την κρέμα:
- 500 γραμμάρια γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά βούτυρο
Για το σιρόπι:
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια νερό
- Μισό λεμόνι (τη φλούδα και λίγο χυμό)
Για τη σαντιγί:
- 1 σακουλάκι σαντιγί Γιώτης (ή αντίστοιχη σκόνη)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα (παγωμένο)
Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):
- Γλυκό του κουταλιού (π.χ. κεράσι)
- Ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
Instructions
Η διαδικασια για τα κορνεδακια ειναι η εξης:
- Βημα 1: Ανοιγουμε το πακετο με το φυλλο σφολιατας στον παγκο εργασιας. κοβουμε το φυλλο σε λωριδες περιπου 1,5 με 2 εκατοστα πλατος.
- Βημα 2: Παιρνουμε μια μεταλλικη φορμα κορνε και τυλιγουμε μια λωριδα σφολιατας γυρω της, ξεκινωντας απο τη μυτερη ακρη και επικαλυπτοντας ελαφρα την προηγουμενη στρωση. πιεζουμε ελαφρα την ακρη για να κολλησει.
- Βημα 3: Συνεχιζουμε τη διαδικασια με ολα τα κορνε και τα τοποθετουμε σε ενα ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι.
- Βημα 4: Ψηνουμε τα κορνεδακια σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους κελσιου μεχρι να ροδισουν ομορφα και να φουσκωσουν.
- Βημα 5: Ενω ψηνονται τα κορνε, ετοιμαζουμε το σιροπι. σε μια κατσαρολα βαζουμε τη ζαχαρη, το νερο και τη φλουδα απο το μισο λεμονι. φερνουμε σε βρασμο και βραζουμε για περιπου 5-7 λεπτα. προσθετουμε και λιγο χυμο λεμονιου στο τελος. αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει εντελως.
- Βημα 6: Μολις βγουν τα κορνεδακια απο το φουρνο, τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν και μετα αφαιρουμε προσεκτικα τις μεταλλικες φορμες. τα βυθιζουμε ενα-ενα στο κρυο σιροπι για λιγα δευτερολεπτα και τα αφηνουμε να στραγγιξουν σε μια σχαρα.
- Βημα 7: Για την κρεμα: σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα να ζεσταθει. σε ενα μπολ, ανακατευουμε τους κροκους αυγων με τη ζαχαρη και το κορν φλαουρ μεχρι να γινει ενα λειο μειγμα.
- Βημα 8: Μολις ζεσταθει το γαλα (χωρις να βρασει), παιρνουμε μια κουταλια απο αυτο και το προσθετουμε στο μειγμα των αυγων, ανακατευοντας γρηγορα για να μην κοψουν τα αυγα.
- Βημα 9: Αδειαζουμε το μειγμα των αυγων πισω στην κατσαρολα με το γαλα και συνεχιζουμε το ανακατεμα σε χαμηλη φωτια μεχρι η κρεμα να πηξει. οταν πηξει, αφαιρουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τις βανιλιες και το βουτυρο. ανακατευουμε μεχρι να λιωσει το βουτυρο και να ενσωματωθει στην κρεμα. αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει τελειως, σκεπασμενη με μεμβρανη για να μην κανει πετσα.
- Βημα 10: Ετοιμαζουμε τη σαντιγι: σε ενα μπολ χτυπαμε τη σκονη σαντιγι με τις 2 κουταλιες ζαχαρη και το παγωμενο γαλα μεχρι να αφρατεψει και να γινει σφιχτη σαντιγι.
- Βημα 11: Γεμιζουμε τα κορνεδακια με την κρυα κρεμα χρησιμοποιωντας μια σακουλα ζαχαροπλαστικης με μυτη.
απο πανω προσθετουμε και λιγη σαντιγι, επισης με σακουλα ζαχαροπλαστικης.
- Βημα 12: Γαρνιρουμε τα κορνεδακια με λιγο γλυκο του κουταλιου κερασι και ψιλοκομμενο φιστικι αιγινης. τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν πριν τα σερβιρουμε.
Η Συνταγη ειναι της κας Μαιρη Αναστασοπουλου
Notes
Για να γίνουν τα κορνεδάκια σας αληθινά τέλεια, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Σφολιάτα: Βεβαιωθείτε ότι η σφολιάτα είναι κρύα όταν την δουλεύετε, για να μην κολλάει και να τυλίγεται εύκολα στα κορνέ.
Τύλιγμα: Το τύλιγμα πρέπει να είναι σφιχτό, αλλά όχι τόσο που να μην μπορεί να φουσκώσει η σφολιάτα. Φροντίστε οι άκρες να κολλήσουν καλά για να μη "ξετυλιχτούν" στο ψήσιμο.
Σιρόπιασμα: Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και τα κορνεδάκια ζεστά (ή χλιαρά) όταν τα σιροπιάζετε, για να απορροφήσουν σωστά. Μην τα αφήσετε πολύ μέσα στο σιρόπι για να μη μαλακώσουν υπερβολικά.
Κρέμα: Όταν η κρέμα κρυώνει, μπορεί να κάνει μια "πέτσα" στην επιφάνεια. Για να το αποφύγετε, σκεπάστε την με μεμβράνη που να εφάπτεται απευθείας στην επιφάνεια της κρέμας.