Η κοτόπιτα με ροκφόρ είναι ένα ιδανικό πιάτο για ένα οικογενειακό γεύμα, ένα φιλικό δείπνο ή ακόμα και για ένα εορταστικό τραπέζι. Μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως ορεκτικό, συνοδευόμενο από μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά:

1 kg κοτόπουλο φιλέτο
200 γραμμάρια ροκφόρ, σε κύβους
200 γραμμάρια ρεγκάτο, σε κύβους
3-4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
Λίγο ελαιόλαδο και βιταμ
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο κρούστας
Βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο και μετά το ξεψαχνίζουμε
Ττσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βιτάμ να μαλακώσει
Ρίχνουμε μετά το κοτόπουλο και το παίρνουμε μία βόλτα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
αλατοπιπερώνουμε το βάζουμε στην άκρη και το αφήνουμε για 10 λεπτά

Τέλος ρίχνουμε μέσα τα τυριά ανοίγουμε το φύλλο και αφού το στρώσουμε σε ένα ταψί και το βουτυρώσουμε ρίχνουμε μέσα τη γέμιση
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 1 ώρα

κοτόπιτα με ροκφόρ
κοτόπιτα με ροκφόρ

Ευχαριστούμε την κυρία Theologia Papatsou για την Συνταγή