Κοτόπουλο Γεμιστό  “Χρυσό Σκουφάκι”

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, δημιουργήστε και φτιάξτε το δικό σας κοτόπουλο.
Στη μαγειρική, δεν χρειάζεται να είναι όλα σύμφωνα με ένα τρόπο, έτσι προέκυψε το κοτόπουλο μου “Χρυσό Σκουφάκι”.
Σερβίρετε με πικάντικες πατάτες, καλό κόκκινο κρασί και απολαύστε …

Υλικά

Για το κοτόπουλο :
1/2 κιλό λευκό κοτόπουλο στηθος
100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
20 γραμμάρια φύλλα σπανάκι
100 γραμμάρια τυρί (edam,cheddar, gouda …)
Καρυκεύματα για κοτόπουλο και αλεσμένο πιπέρι για γεύση

Μαρινάδα :
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά μουστάρδα

Μείγμα τηγανίσματος:
2 αυγα
μια πρέζα αποξηραμένο δυόσμο, βασιλικό και μπαχαρικό
αλεύρι και κουλούρια ανάλογα με τις ανάγκες

Υλικά για πικάντικες πατάτες:
1 κιλό μικρότερες πατάτες
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι γλυκό μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή

Παρασκευή:

1. Κοτόπουλο Γεμιστό “Χρυσό Σκουφάκι”: Καπνιστό κρεατικό μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους. Τρίβουμε χοντροκομμένο το τυρί που θέλουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Κόψτε το λευκό κρέας κοτόπουλου σε δύο μεγαλύτερες μπριζόλες (φέτες). Βάλτε μια μεμβράνη πάνω από το κρέας και χτυπήστε το ελαφρά με ένα γουδοχέρι κρέατος (για να πάρει μεγαλύτερη επιφάνεια). Πασπαλίστε τη μπριζόλα κοτόπουλου με ξηρό καρύκευμα κοτόπουλου και αλεσμένο πιπέρι για γεύση, μόνο στο εσωτερικό. Αλείψτε το εσωτερικό του κρέατος
με την προετοιμασμένη μαρινάδα. Απλώστε το μισό ψιλοκομμένο μπέικον και το μισό φύλλο σπανάκι από πάνω.
Βάζουμε μισό τριμμένο τυρί στη μέση της γέμισης. Λυγίστε μόνο μια μικρή πλευρά του κρέατος μέσα και τυλίξτε τη μπριζόλα σε ρολό. Αλείψτε όλο το ρολό με μαρινάδα με ένα πινέλο σιλικόνης. Φτιάξτε άλλη μπριζόλα με τον ίδιο τρόπο.
Βάλτε το έτοιμο κοτόπουλο “Χρυσό Σκουφάκι” σε ένα κατάλληλο μπολ, καλύψτε και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

2. Μείγμα τηγανίσματος: Ρίξτε περίπου 300 ml λάδι σε ένα βαθύτερο κατσαρολάκι και θερμάνετε σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε ένα μπολ, σπάστε δύο αυγά, προσθέστε τα παραπάνω μπαχαρικά και χτυπήστε με ένα πιρούνι. Βάλτε αλεύρι στο δεύτερο μπολ και τριμμένη φρυγανιά στο τρίτο. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο. Πάρτε το πρώτο ρολό κρέατος και τυλίξτε το σε αλεύρι, μετά σε αυγά και μετά σε φρυγανιά. Το τυλίγουμε ξανά σε αυγά και φρυγανιά και το βάζουμε σε θερμαινόμενο λάδι. Κάνετε το ίδιο με το άλλο ρολό κρέατος. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε τα τηγανητά σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το χαρτί το περιττό λίπος.

3. Πικάντικες πατάτες: Γυρίστε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση (αν οι πατάτες είναι μεγαλύτερες, τις κόβουμε σε τέσσερα μέρη). Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρονται από τα μπαχαρικά, μαζί με το λάδι και τα συνδυάζουμε καλά. Σερβίρετε φέτες πατάτες και ανακατεύετε για να καλυψετε κάθε κομμάτι πατάτας με τα μπαχαρικά. Καλύψτε το κάτω μέρος του κατάλληλου ταψιού με χαρτί ψησίματος και μοιράστε τις πατάτες σε μια σειρά. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έχει ψηθεί).

Σερβίρετε και καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKουλούρια Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΚρουασανάκια Γεμιστά με πάστα καρυδιού