Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ
Συστατικά
600 γρ στήθος κοτόπουλου που κόβεται σε κομμάτια
20 gr εξαιρετικής ποιότητας κάρυ
120 γρ γάλα καρύδας (το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με πλήρες γάλα)
μια κουταλιά κορν φλαουρ
110 γρ βούτυρο
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
ολόκληρο φρέσκο τσίλι
αλάτι
φρέσκο κόλιανδρο (το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με μαϊντανό)
250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
γλυκάνισο (το οποίο μπορείτε να παραλείψετε αν δεν το έχετε)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κάρδαμου
Μέθοδος
Αρχικά, κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς του ίδιου μεγέθους
Φτιάξτε τη σάλτσα κάρυ θερμαίνοντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι, αφήστε το να λιώσει, σβήστε, προσθέστε το κάρυ, ανακατεψτε, προσθέστε το κρύο γάλα.
Ανακατεψτε, σε λίγα δευτερόλεπτα θα πάρετε μια κρεμώδη σάλτσα που δεν είναι πολύ υγρή
Σε ένα μπολ προσθέστε το κοτόπουλο, ρίξτε τη σάλτσα κάρυ. Προσθέστε αλάτι και κορν φλαουρ. Ανακατευουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι, έτσι ώστε το κοτόπουλο να αρωματιστεί με όλη τη σάλτσα
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα
Βράζουμε το ρύζι με τα μπαχαρικά και το αλάτι για περίπου 10/15 λεπτά (εξαρτάται από την ποιότητα που χρησιμοποιείται).
Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τα μεγάλα μπαχαρικά
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο στη μέση, μαζί με 4 κουταλιές της σούπας λάδι και ολόκληρο το τσίλι (ή κομμένο αν θέλουμε το κοτόπουλο να είναι πιο πικάντικο) ανακατεύουμε τα πάντα.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με όλη τη μαρινάδα του, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ανακατευουμε σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Οταν στεγνώσει το κοτόπουλο, προσθέστε μερικές κουταλιές γάλα. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι κρεμώδες και όχι υγρό!
Συνοδεύστε το ζεστό σας κοτόπουλο Curry, με ένα πασπαλιστικό φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, με κρύο ρύζι μπασμάτι
Καλή Απόλαυση