Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια

Συνταγή είναι από την Tante Kiki

ΥΛΙΚΑ

6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα
1 μήλο κόκκινο μέτριο
1 καρότο
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (μικρή)
250 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
200 ml κόκκινο κρασί
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι – Πιπέρι – Πάπρικα
1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. ζάχαρη
Λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού για “πασπάλισμα”

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψιλοκόβουμε στο multi τα κρεμμύδια, το καρότο, το μήλο, την πιπεριά.
Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το καρότο, το μήλο και την πιπεριά.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 1 λεπτό,
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο.
Αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο μέχρι να δούμε το κρέας του κοτόπουλου να γίνεται πιο άσπρο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τις πολτοποιημένες ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το σκόρδο, την πάπρικα και την ζάχαρη.
Ανακινούμε την κατσαρόλα για να αναμειχθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί και η σάλτσα έχει μειωθεί και έχει “δέσει”.
Σερβίρουμε το φαγητό με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο χρόνος βρασμού σε χύτρα ταχύτητας (υπό πίεση) είναι μόνον 22-25 λεπτά. Μετά, ανοίγουμε την χύτρα και βράζουμε για λίγο μέχρι να εκχυλιστεί και να “συμπυκνωθεί” η σάλτσα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι λουκουμάδες του μερακλή
Επόμενο άρθροΚατσικάκι με Σταμναγκάθι Φρικασέ σε σάλτσα αυγολέμονο