ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 1,8 kgr κομμάτια κοτόπουλου, κομμένα
 αλάτι και μαύρο πιπέρι
 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 1 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο / τριμμένο
 220gr μανιτάρια σε φέτες
 1 φλιτζάνι κόκκινη ή / και κίτρινη πιπεριά (περίπου 2 πιπεριές)
 1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
 750 gr κονσερβοποιημένες ντομάτες κονκασε
 1 φλιτζάνι κοτόπουλο ζωμό
 1 φύλλο δάφνης

ΟΔΗΓΙΕΣ
Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο στο και ζεσταίνετε μέχρι να κάψει. Βάλτε παρτίδες, να τσιγαριστούν τα κομμάτια κοτόπουλου περίπου 3 λεπτά κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο αφήστε στην άκρη.

Προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι και το πιπέρι και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε μανιτάρια και συνεχίστε για άλλα 3 λεπτά. Πιέστε όλα τα λαχανικά στη μία πλευρά του τηγανιού. Προσθέστε τριμμένο σκόρδο, κάπαρη, ρίγανη και δενδρολίβανο. ανακατεύετε συνεχώς για 1 λεπτό.
Ανακατέψτε το κρασί, μαγειρέψτε για 3 λεπτά αποξέοντας τα καφέ κομμάτια από το κάτω μέρος του τηγανιού.
Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους (με υγρό), ζωμό κοτόπουλου και φύλλα δάφνης και φέρτε το σε χαμηλή βράση. Αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε το κοτόπουλο στην σάλτσα, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά σκεπάστε και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 45 λεπτά ή έως 2 ώρες.
Προαιρετική γαρνιτούρα: ψιλοκομμένο μαϊντανό τριμμένη παρμεζάνα.
Προτάσεις σερβιρίσματος: σερβίρετε ζεστό με πατάτες , ψητά λαχανικά, ζυμαρικά ή ρύζι.

ΠΗΓΗ: shewearsmanyhats.com