Κοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι 🥂

Advertisement

Δεν είχα σκοπό να το μοιραστώ και έτσι δεν έβγαλα άλλες φωτογραφίες. Ομως, έγινε πολύ νόστιμο και έτσι αποφάσισα να ανεβάσω τη συνταγή 🥰

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κρεμμύδια σε φετάκια
2 καρότα
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι ντοματοπολτός
2 σκελιδες σκόρδο σε φετάκια
2 δαφνόφυλλα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για το πλιγούρι:
1 1/2 φλυτζάνι πλιγούρι χοντρό
1 κρεμμύδι στο μούλτι
1/2 κούπα ντομάτα τριμμένη
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά ξερο δυόσμο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη(προαιρετικά)
3 ποτήρια βραστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
αλάτι – πιπέρι – ζάχαρη – κόκκινο πιπέρι

Advertisement

🥣Εκτέλεση:

Αλατόπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά σε μία φαρδυά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα.

Για το πληγουρι
Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε και το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 2-3′ Προσθέτουμε την ντομάτα, το κόκκινο πιπέρι, το δυόσμο και το ζωμο κοτόπουλου ή λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα μας να σιγοβράσει το πλιγούρι και να μείνει σπυρωτό.

Στο τέλος αφού κλείσουμε τη φωτιά – προσθέτουμε και μια κουταλιά μαργαρίνη για έξτρα γεύση.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement