Κοτόπουλο λεμονιού με την καλύτερη σάλτσα βουτύρου
Συστατικά
700gr στήθος κοτόπουλου (2 μεγάλα κομμάτια)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κσ μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1/2 φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Για το μείγμα αυγών:
2 μεγάλα αυγά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι μπαχαρι
1/2 κγ αλάτι
1/4 κγ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Για το μίγμα παρμεζάνας:
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συστατικά για σάλτσα βουτύρου λεμονιού:
8 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 κουταλάκι γλ. μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος. Ελαφρώς χτυπάμε τα κομμάτια
κοτόπουλο με κάτι βαρύ μέχρι μειωθεί σε σε πάχος.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τα συστατικά για το μείγμα αυγών. Σε ένα άλλο κύπελλο,
συνδυάστε τα συστατικά για το μείγμα παρμεζάνας. Βυθίστε το κοτόπουλο στο μίγμα
των αυγών και μετά περάστε το κοτόπουλο στο μείγμα παρμεζάνας.
Αφήστε τα επιπλέον συστατικά να πέσουν από κάθε μπολ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε αρκετό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος ενός
τηγανιού. Αφού ζεσταθεί, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε 4-5 λεπτά ανά
πλευρά ή μέχρι να είναι τραγανό, και μαγειρεμένο. Μειώστε τη φωτιά εάν το
κοτόπουλο πάρει καφέ χρώμα απ έξω πολύ γρήγορα.
Εν τω μεταξύ, σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και το σκόρδο,
μαγειρέψτε μέχρι να αρωματίσετε. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού
και το πιπέρι. Αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 2 λεπτά.
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το μαγειρεμένο κοτόπουλο, γυρίζοντας και τις δύο πλευρες.
μέσα στην σάλτσα Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.
ΠΗΓΗ: natashaskitchen.com