Κοτόπουλο με ζυμαρικό σε σάλτσα κάρυ

Απαιτούνται συστατικά:

Διαφήμιση

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
250 g ζυμαρικό αχιβάδες ή κοχύλι της Misko ή Barilla
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 g φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
200 ml κρέμα γάλακτος
φρεσκοκομμένο μαϊντανό
3-4 κομμάτια μπέικον, κομμένα σε κύβους

Εκτέλεση

Πρώτα, κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και αλατίζουμε με μαύρο αλάτι και και
ρίγανη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι στη φωτιά.
Προσθέστε το φιλέτο κοτόπουλου στο ζεστό λάδι. Αλατοπιπερώστε, και ρίγανη.
Τηγανίστε για περίπου 10 λεπτά έως ότου μαγειρευτούν πλήρως.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μαγειρέψτε το ζυμαρικό σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με αλατισμένο νερό και λάδι .
Τοποθετήστε τα τελικά κομμάτια κοτόπουλου σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε το
περιττό λάδι.
Βάλτε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσοκαφέ.
Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και προσθέστε το
μπαχαρικό κάρυ και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, ψιλοκομμένο μπέικον και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Μια απλή και γρήγορη ιδέα για το γεύμα σας που περιέχει μια έκρηξη γεύσεων.

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση