Κοτόπουλο με Λαχανικά στην κατσαρόλα
Υλικά
2 κσ. τοματοπολτό
2 κσ πάστα πιπεριάς φλωρίνης
1 κουπα. Νερό
1 μελιτζάνα
2 Πατάτες
1 Ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 Σκελίδες σκόρδο
½ κουτ. Αλάτι
¼ κγ. Μαύρο πιπέρι
½ κγ. Κόκκινες νιφάδες πιπεριού
½ κγ. Θυμάρι ή Βασιλικός
Στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
¼ κούπα Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τον ντοματοπελτέ και την πάστα πιπεριάς φλωρίνης με νερό μέχρι
να έχουμε μια ομαλή σάλτσα. Αφήστε στην άκρη.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε την μελιτζάνα. Κόψτε σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα
μεσαίο / μεγάλο μπολ. Ρίξτε μερική από τη σάλτσα από πάνω για να μην μαυρίσουν.
Πλένετε, ξεφλούδιζετε και κόψτε σε κύβους τις Πατάτες και ντομάτες. Προσθέστε τα στην μελιτζάνα.
Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα απο πάνω και αναμίξετε.
Κόψτε το κρεμμύδι και τα δύο πιπεριές σε μικρά κομμάτια και προσθέστε στο μπολ.
Κόψτε σε φέτες το σκόρδο και προσθέστε στο μπολ.
Πασπαλίστε με όλα τα Καρυκεύματα και αναμίξετε.
Προσθέστε τα κομμάτια ωμού κοτόπουλου.
Ρίξτε ελαιόλαδο και αναμίξετε.
Ρίξτε το μίγμα λαχανικών σε ένα ταψί (το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε μια πήλινη κατσαρόλα
όπως μία γάστρα).
Βάλτε μερικές μικρές κουταλιές βούτυρο από πάνω.
Σκεπάστε και ψήστε μέχρι να γίνει. (Εάν χρησιμοποιείτε μια κατσαρόλα από πηλό,
σας προτείνω να το βάλετε σε ένα κρύο φούρνο και στη συνέχεια να ανάψτε τον.
Το γιουβέτσι είναι πολύ εύκολο και μπορεί να μαγειρευτεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για μισή ώρα
ή αργά μαγειρεμένο για αρκετές ώρες.)
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com