Χρειάζεστε μόνο 5 υλικά:
4-5 Μπούτια κοτόπουλου .
Σκόρδο – 1 τεμ.
Μαϊντανός – 1 μάτσο
Κρέμα 20% και άνω – 250 ml.
Βούτυρο – για τηγάνισμα
Μπαχαρικά: πάπρικα, καυτερή κόκκινη πιπεριά, μπαχαρικά κοτόπουλου
Βήματα μαγειρέματος:
Μπούτια κοτόπουλου, στεγνώστε το (να πιάσει μια όμορφη κρούστα!), Πιπέρι και αλάτι και από τις δύο πλευρές. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μας μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε το έτοιμο κοτόπουλο στο πλάι, τσιγαρίζουμε αμέσως το σκόρδο για ένα λεπτό, προσθέτουμε μπαχαρικά, κρέμα γάλκτος (αν η κρέμα σας είναι κάτω από 20%,
προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι πριν την κρέμα για να πήξει η σάλτσα), επιστρέφουμε το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα.
ΠΗΓΗ: Домашние рецепты (https://t.me/dom_resept)