Το Κοτόπουλο με ρύζι κουνουπιδιούείναι τραγανό, ζουμερό-τρυφερό εσωτερικά και ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ πεντανόστιμο! Ένα υγιεινό γεύμα με χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς κετο ❤
Υλικά 🛒
2 Στήθη Κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
Αλάτι & Πιπέρι
2 Μεγάλες Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για κοτοπουλο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Ρύζι κουνουπιδιού:
1 μέτριο κουνουπίδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 Μεγάλες Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ζωμός λαχανικών ή 1 κυβο
Χυμός από 1 Λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικών λίγο καυτερο (τσιλι)
¼ φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος:
Με ένα σφυρί κρέατος ισιώνετε το χοντρό μέρος του στήθους, (αυτό θα μαλακώσει και το κοτόπουλο).
Σε ένα ρηχό πιάτο ή δοχείο, συνδυάστε το τυρί παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα και τα καρυκεύματα.
Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και μετά περιχύνουμε με το μείγμα της παρμεζάνας, ανακινούμε την περίσσεια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό ρηχό ταψί. Προσθέστε λίγο νερό στο ταψί και ψήστε στο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ετοιμάστε το ρύζι κουνουπίδι.
Ρύζι κουνουπίδι –
Κόψτε το κουνουπίδι σε κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων των κοτσανιών.
Τοποθετήστε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι το κουνουπίδι να μοιάζει με ρύζι.
Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσατε το κοτόπουλο, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Τηγανίστε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Προσθέστε το ρύζι κουνουπιδιού, ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τον κύβο λαχανικών ή τον ζωμό λαχανικών, το μείγμα μπαχαρικών και το μισό μαϊντανό.
Μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και λίγη από την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ανακατέψτε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε με το ψημένο κοτόπουλο.
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen