Κοτόπουλο με ρύζι σε γλυκόξινη σάλτσα

Advertisement

Η Συνταγή είναι του Chef Αλέξη Νικολουτσόπουλου

Υλικά

500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
1 συσκευασία ρύζι η ρύζι parboiled 10λεπτο με μαγειρικό σακουλάκι uncle ben’s (1kg)
1 έτοιμη συσκευασία 1 βάζο Γλυκόξινη Σάλτσα uncle ben’s με ανανά.
λίγο φρέσκο βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι
1 μικρή κονσέρβα( καλαμπόκι αρακά πιπεριά)
( προαιρετικό υλικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φιλετάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο βάζουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά τα φιλετάκια και τα θωρακίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρώμα.
Βάζουμε το πιπέρι και το αλάτι.
Αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά μετά ρίχνουμε μέσα την έτοιμη σάλτσα και τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για 6 λεπτά σβήνουμε το μάτι και είναι έτοιμα.
Σε ένα άλλο κατσαρόλι βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Και αφού σουρώσουμε το ρύζι ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο για έχτρα γεύση.
Αν έχουμε ρύζι με μαγειρικό σακουλάκι για ποιο ευκολία, βράζουμε για 10-12 λεπτά προσθέτοντας λίγο αλάτι και μετά σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με την σάλτσα.
Επίσης αν θέλετε να κάνετε το ρύζι λίγο ποιο νόστιμο και εμφανίσιμο θα βάλετε μέσα στο ρύζι το μείγμα από την μικρή κονσέρβα που περιέχει καλαμπόκι αρακά και πιπεριά.

Advertisement

Καλή επιτυχία.

Για περισσότερες φωτογραφίες της Συνταγής δείτε εδώ

Advertisement

 

Δείτε Επίσης

Advertisement