Κοτόπουλο με φρέσκο ​​λάχανο στο φούρνο

Υλικά:

1 λάχανο (περίπου 1,5 – 2 κιλά)
1 κοτόπουλο ή, όπως και εγώ, 4 πόδια
2 κουταλιές της σούπας. βαλσάμικο ξύδι
1 κουτ (200 ml) κονσερβοποιημένες ή τριμμένες ντομάτες
50 ml λαδιού
3-4 σκελίδες σκόρδου (ή για γεύση, αλλά είναι καλύτερα να μην το χάσετε)
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας δυοσμο
πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο κόβεται σε μερίδες. Το λάχανο κόβεται επίσης. Προσθέτουμε αλάτι, πασπαλίζουμε με ξύδι και και ανακτευουμε πολύ καλά. Βάλτε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να το σοτάρετε. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Βάλτε στη φωτιά και προσθέστε περίπου 1 δάχτυλο νερό στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά.
Αυτή τη στιγμή, βάλτε το κοτόπουλο σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε νερό και αλάτι (μπορείτε επίσης να προσθέσετε μαύρο πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά που σας αρέσουν στο ζωμό). Βράζουμε ελαφρά. Οι αφροί ζωμού αφαιρουνται.
Βράστε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει, αλλά μην το μαγειρέψετε, γιατί θα ψηθεί και με λάχανο.
Τα κοτόπουλα που αγοράζονται συνήθως στα κατάστημα μαγειρεύονται αρκετά γρήγορα, οπότε προσέξτε.

Μόλις το λάχανο είναι μαλακό, προσθέστε το κόκκινο πιπέρι, τις ντομάτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο και άλλα μπαχαρικά.
Ανακατέψτε καλά, μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στο ταψί στο οποίο θα ψηθεί μαζί με τη σάλτσα που έχει. Τακτοποιήστε το κοτόπουλο πάνω του. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου έτσι ώστε να καλύπτει περίπου τα δύο τρίτα του λάχανου.
Το κοτόπουλο με φρέσκο ​​λάχανο που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, έως ότου ένα ευχάριστο μαύρισμα και όλα τα υλικά είναι έτοιμα.

Προαιρετικά, πασπαλίστε με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Καλή Επιτυχία