Κοτόπουλο σε ομελέτα
Υλικά
500 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου
200 γρ κρεμμύδι
200 γρ μανιτάρια
1 πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Μια πρέζα ριγανη
50 ml λάδι
Επιπλέον:
Αυγά ομελέτας
Βούτυρο + λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Το κρέας πλένεται, στεγνώνει και κόβεται σε κύβους. Το κρεμμύδι κόβεται σε μισοφέγγαρα, οι πιπεριές σε λωρίδες, τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, η ντομάτα σε κύβους.
Στο ζεστό λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μείνει λίπος. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη
ντομάτα, τον πελτε αραιωμένο σε λίγο νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και αλμυρό.
Ομελέτα:
Για μία ομελέτα χτυπήστε 2 μεγάλα ή 3 μικρά αυγά με 2 κ.σ. γάλα Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά καυτό λάδι και ένα κομμάτι βούτυρο, χαμηλώνουμε τη
φωτιά, βάζουμε ένα καπάκι και τηγανίζουμε μέχρι να δέσουν τα αυγά. Τέλος αλατίζουμε την έτοιμη ομελέτα. Ριχνουμε μέσα το κοτοπουλο με σαλτσα και δειπλώνουμε
την ομελετα. Σερβίρουμε με μαϊντανό.
Να έχετε όλοι μια όμορφη και χαμογελαστή μέρα! 😊