Συστατικά
1,9 κιλά κοτόπουλο πλυμένο και κομμένο στα 4 ή 1,8 κιλά προ-κομμένα κομμάτια κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι 
Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες επιχειρήσεις, ώριμες ντομάτες, τριμμένες
½ έως ¾ φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένh ελληνική ρίγανη
¾ ελιές Καλαμών
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί ή περισσότερο, 
¼ λίβρα / 125 γραμμάρια φέτα τριμμένη
450γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Οδηγίες
Αφήνουμε το κοτόπουλο ελαφρά σε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέση φωτιά. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο, σε παρτίδες εάν δε γίνετε όλο μαζί, γυριζοντας το με λαβίδες για να γίνει καφέ. Αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη.
Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπος κοτόπουλου από το τηγάνι.
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 8 με 10 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο.
Προσθέστε το μαϊντανό και το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες πάνω από το μείγμα και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι κρασί ή νερό.
Καλύψτε και σιγοβράστε για 35 – 40 λεπτά σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί σχεδόν το κοτόπουλο και να μειωθούν και να πήξουν οι χυμοί και οι σάλτσες.
Ενώ το κοτόπουλο σιγοβράζει, φέρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα κρύου νερού με μπόλικο αλάτι για να βράσει, και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά. Στραγγίστε τα και κάψτε τα απαλά με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφαιρέστε, καλύψτε, για να τα κρατήσετε ζεστά.
Περίπου δέκα λεπτά πριν αφαιρέσετε το κοτόπουλο από τη φωτιά, προσθέστε την ρίγανη, τις ελιές και το ξίδι. Γευτείτε με λίγο αλάτι και πιπέρι, αλλά με σύνεση, αφού η φέτα θα προσθέσει επίσης αλάτι στο τελικό πιάτο.
Πασπαλίστε ή τριψτε τη φέτα πάνω από το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Βράστε άλλα 5 με 8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρονται ζεστά 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Κρέμα πάντα ένα κλασικό επιδόρπιο
Επόμενο άρθρο8+1 τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι με το αδυνάτισμα και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά!