Υλικά

Για τη ζύμη:
500-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml ζεστό γάλα
200 ml ζεστό νερό
90 ml ηλιέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά

Για τη γέμιση:
Λίγες φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες (χωρίς το τσιμένι)
Τυρί τριμμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη (χωρίς τα υγρά της)
Για το πασπάλισμα:
Ζαχαρόνερο
Σουσάμι
Τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τη ζύμη την έφτιαξα με τη συνταγή που φτιάχνω τα σιμίτια!!!
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο κέντρο την μαγιά, νερό, γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε για 45 λεπτά και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια….
Πλάθουμε μακρυά μπαστουνάκια, τα ανοίγουμε με το χέρι, γεμίζουμε… με λίγες φετούλες παστουρμά ψιλοκκομένες ( χωρίς το τσιμένι),
τυρί τριμμένο και την ντομάτα 🍅 ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη χωρίς τα υγρά της.Τα κλείνουμε πολύ καλά για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Βουτάμε σε ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε σουσάμι.Σε κάποια πασπάλισα τυράκι τριμμένο..Έψησα στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου