Κουλούρια Γιαουρτιού

Υλικά

125 γρ βούτυρο (μερικώς λιωμένο)
50 ml λάδι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πληρες
1 αυγό
300 γρ αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Σουσάμι

Εκτέλεση

– Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο, το λάδι, το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι. Ομογενοποιούμε με ένα πιρούνι
– ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, Ριχνουμε σταδιακά πάνω το υγρό μείγμα ανακατευουμε για ομογενοποίηση, και μετά ζυμώνουμε, θα βγει μια ζύμη που πλάθεται εύκολα.
– Τηγανίζουμε το σουσάμι σε τηγάνι, για να ροδίσει
– από τη ζύμη σχηματίζουμε 30 ίσες μπάλες
– και τώρα ακολουθεί το μόντελινγκ, τα έκανα στρογγυλά και δοκίμασα να τα κάνω κουλούρια, έβαλα το μικρό μου δαχτυλάκι στο κέντρο για να τους κάνω την τρύπα, όντας μικρά, διαλύθηκαν. Ήμουν λίγο μπερδεμένος αλλά κάτι κατάφερα.

Σας συνιστώ αφού να τα ισιώσετε λίγο, έτσι αυξάνεται η επιφάνεια και δεν διαλύονται όταν τα τρυπάτε.
– βάλτε τα σχηματισμένα κουλούρια μέσα από τα χτυπημένα ασπράδια και μετά περάστε απο εκει που ειναι αλειμμένα με το ασπραδι στο πιάτο που είναι το σουσάμι.
– Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Τα φαγανε αμέσως, είχαν τρομερή επιτυχία.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧειμωνιάτικο παραμύθι με άρωμα πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΧωρίς φούρνο, χωρίς προζύμι, αν κινείσαι με ταλέντο όλα γίνονται σε μισή ώρα