Κουλούρια κέρατο με μαρμελάδα και καρύδι
Μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για λαχταριστά φουσκωτά κουλούρια με μαρμελάδα και καρύδι
Συστατικά
Βούτυρο 400 γρ.
Ξινή κρέμα* 400 γρ.
Αλεύρι 800- 850 γρ.
Για τη γέμιση
Μαρμελάδα επιλογής σας
100 γρ Τριμμένο καρύδι
Παρασκευή
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινη κρέμα, το βούτυρο και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την έτοιμη ζύμη σε 6 μέρη. Απλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα κύκλου και χωρίζουμε σε 8 μέρη.
Βάζουμε μαρμελάδα στην άκρη και τριμμένο καρύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποια άλλη γέμιση.
Τυλίγουμε απο την φαρδιά πλευρα προς την στενη και φτιάχνουμε τα κέρατα. Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα τελειωμένα κουλουρια πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με άχνη.
*Ξινή Κρέμα
με πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.