Κουλούρια μελιού γεμιστά με καρύδι
Υλικά
για την Ζύμη
αλεύρι 4 κουπες
αυγά – 2 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα
λάδι 1 κουπα
μέλι 5 κ.σ.
μαγειρική σόδα – 2 κουτ. σουπ
ξύδι – 1 κουταλιά της σούπας.
βανίλια – 2-3 σκόνες
για γέμιση
φρέσκο γάλα – 1 κούπα
καρύδια – 1 κουπα τριμμένο
βούτυρο αγελάδας – 80 g
μαρμελάδα – 2 – 3 κ.σ. προαιρετικα
βανίλια – 1 σκόνη
Επιπλέον
αλεσμένα καρύδια – 1 κουπα για κύλιση
Εκτέλεση
Από τα αναφερόμενα προϊόντα για τη ζύμη, ζυμώνουμε τη ζύμη, η οποία πρέπει να είναι λεία.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη. Δώστε το καθένα σε ένα μακρύ φυτίλι. Κόψτε κάθε φυτίλι σε 18 κομμάτια. Από αυτά σχηματίζομαι σε μπάλες σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Τα πιέζουμε ελαφρά και τα αραδιάζουμε σε ταψί σε απόσταση μεταξύ τους, σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 10-12 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, χρησιμοποιήστε μια λεπίδα μαχαιριού ή ενα κουτάλια για να ξυσουμε ένα μικρό μέρος της κάτω πλευράς όλων των μπισκότων.
Φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής:
Ανακατεύουμε τα ψίχουλα από σκαλισμένα κέικ με ένα ποτήρι καρύδια, χοντροαλεσμένα και μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό γάλα και τη βανίλια. Όσο είναι ζεστό, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας
μαρμελάδα.
Από την έτοιμη γέμιση παιρνουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού και βάζουμε στο σκαλισμένο μέρος από κουλουρακι.
Κολλάμε ανά δύο, πιέζοντας απαλά και αφήνοντας λίγη από τη γέμιση να βγει ανάμεσα στα δυο κουλουρια.
Τα κουλουρια μελιού τα κυλάμε σε αλεσμένα καρύδια για να κολλήσουν.
Καλό είναι να μεινουν βράδυ γιατί μαλακώνουν και είναι υπέροχα την επόμενη μέρα.
Φροντίστε να ευχαριστήσετε την οικογένεια ή τους αγαπημένους σας με αυτά τα λαχταριστά γεμιστά κουλούρια
Καλή Επιτυχία