Κουρκοτό, μία πίτα που θα σας συναρπάσει. Φτιαγμένη με αγνά υλικά και μεράκι, αποτελείται από ένα μείγμα απο κολοκυθάκι, τυρι, γιαούρτι
Είτε την απολαύσετε ζεστή ή κρύα, η Πίτα Κουρκοτό είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Αποτελεί ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για μεσημεριανό, βραδινό ή για ένα ελαφρύ φαγητό.
Υλικά:
400 γρ. τριμμένο κολοκυθάκι
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
100 γρ. τραχανά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο κολοκυθάκι, τη φέτα, τον τραχανά, το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε το μείγμα του κουρκουτού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
Σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το κουρκουτό να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.
Μπορείτε να σερβίρετε το κουρκουτό ζεστό ή κρύο, με μία σαλάτα ή ως συνοδευτικό.
Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα