Κουρκουμπίνια

Υλικά

Για το σιρόπι

4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
μισό λεμόνι
3 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τα Κουρκουμπίνια
1 πακέτο φύλλο κρούστας (συνήθως 20 φύλλα)
περίπου 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, προσθέστε όλα τα συστατικά (εκτός από βανίλια) σε μια μεσαία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αφήστε τα να βράσουν.
Ανακατέψτε μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 14 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε βανίλια και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Αφαιρέστε το κανέλα και το λεμόνι και πετάξτε τα.
Πριν δουλέψετε με το φύλλο σας, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε 15 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάλτε τα φύλλα από τη συσκευασία και καλύψτε με μια ελαφρώς υγρή πετσέτα για να προστατεύσετε το φύλλο από το στέγνωμα.
Πάρτε ένα φύλλο φύλλου με τη μικρή πλευρά στραμμένη προς εσάς. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βουρτσίζουμε το πάνω άκρο με νερό.

Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο φύλλου στην κορυφή,αλείψτε ξανά με λάδι και τυλίξτε από κάτω προς τα πάνω, αφήνοντας περίπου 2 cm. ξετυλιγμένο
Αλείψτε το πάνω άκρο με νερό και τελειώστε το ρολό.
Επαναλάβετε με τα άλλα φύλλα του φύλλου. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Τοποθετήστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα στην εστία σας και προσθέστε περίπου 150 γρ.ελαιόλαδο. Φέρτε το λάδι σε θερμοκρασία 160 ° C
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το φύλλο σε κομμάτια 1 εκ. Τηγανίστε τα κουρκουμπίνια σας σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε με ένα κουτάλι (αφήστε το λάδι να στραγγίσει) και τοποθετήστε το στη κατσαρόλα με το σιρόπι.

Ανακατέψτε απαλά τα κουρκουμπίνια και αφήστε να μείνουν στο σιρόπι για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια αφαιρέστε με ένα κουτάλι.
Σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου σε σκεπαστό δοχείο για 1 εβδομάδα.

tips
θερμοκρασία δωματίου σιρόπι / κουρκουμπίνια ζεστά
τυλίξτε τα σφιχτά αλλά όχι πολύ σφιχτά
βεβαιωθείτε ότι αλείψατε τα άκρα με νερό για να σφραγίσετε τα φύλλα σας
τα τηγανίζουμε σε μέτρια ζεστό λάδι, ώστε να μαγειρεύουν και να μην ξετυλίγονται
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: kalofagas.ca