Υλικά

5 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα (και για γαρνίρισμα) φέτες κολοκυθιού (για φινίρισμα)
ένα ταψί 40 X 25 εκ, λαδωμένο με φυτικό έλαιο

Προθερμασμένος φούρνος 180 βαθμούς

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο σε μέτρια υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια (με λίγο αλάτι) και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά για να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος της περιεκτικότητας σε νερό (θα πρέπει να μειωθεί στο μισό περίπου). Βγάλτε το από την φωτιά και βάλτε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά σας για μερικά λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και ανακατέψτε. Προσθέστε το γιαούρτι σας και ανακατέψτε για να το αναμίξετε.
Τώρα προσθέστε τα τριμμένα τυριά και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε. Προσθέστε λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι και γλυκιά πάπρικα. Δοκιμάστε για να προσαρμόσετε το αλάτι (πιθανώς δεν θα χρειαστεί αλάτι).
Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ρίξτε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί.
Από πάνω βάλτε στρογγυλές φέτες κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με λίγο γλυκιά πάπρικα σε όλο το μείγμα.
Τοποθετήστε το στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου σας φούρνου και ψήστε για περίπου. 1 ώρα.
Αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια να κόψετε σε φέτες.
Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα.

ΠΗΓΗ