Κοχύλια γεμιστά με χοιρινό λουκάνικο και γραβιέρα
Υλικά
250 γραμ μεγάλα κοχύλια
500 γραμ. χοιρινά λουκάνικα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κουτί.σ. πελτέ ντομάτας,
1 κουτί.σ. μουστάρδα απαλή,
1 κούπα τριμμένη ντομάτα και
1 κούπα ζεστό νερό
1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Βράζεις σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά τα κοχύλια, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβεις τα χοιρινά λουκάνικα,αφού αφαιρέσεις την εξωτερική μεμβράνη τους.
Τα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία και τα σοτάρεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σ’ αυτό το σημείο προσθέτεις αν θέλεις πιπεριά ψιλοκομμένη. Σβήνεις με 1/2 ποτηράκι κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτεις πελτέ ντομάτας, μουστάρδα απαλή, τριμμένη ντομάτα και 1 κούπα ζεστό νερό.
Σιγοβράζεις για 5 λεπτά περίπου και αποσύρεις από την εστία το τηγάνι.
Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά και πριν προσθέτεις τριμμένη γραβιέρα γλυκιά, βάζεις σ’ ένα πυρέξ βάζεις μερικές κουταλιές από τη σάλτσα της γέμισης με 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Μαίρη Τρακάδα απο την σελίδα Κάτι Νόστιμο