Κρέας με πατάτες
Μοσχαρίσιο κρέας με πατάτες σε γρήγορη έκδοση, παρασκευάζονται εύκολα και είναι νόστιμο και συνοδεύετε με οποιοδήποτε σαλάτα.
Συστατικά
Μοσχάρι -1 κιλό
Πατάτες -1kg
Πελτέ ντομάτας -1 κουταλιά της σούπας
Κρεμμύδια-2 τεμάχια
Αλάτι -1 κουταλιά της σούπας + –
Καρυκεύματα κρέατος -1 κουταλιά της σούπας
Λάδι -2/3 κουταλιές της σούπας
Νερό – 1L ή αρκετό για να καλύψει
Αλεύρι-1 κουταλιά της σούπας
Μαϊντανός -1 σύνδεσμος
Πως να προετοιμαστείς
1 Πλύνετε το κρέας, στεγνώστε το με μια πετσέτα, στη συνέχεια κόψτε το σε μικρά κομμάτια και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει.
2 Αφαιρέστε το κρέας.
3 Προσθέστε 2 3 κουταλιές λάδι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι
4 Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά για 2 λεπτά.
5 Προσθέστε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι.
6 Προσθέστε πατάτες σε κύβους, αλάτι, μπαχαρικά κρέατος, αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.
7 Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει και σιγοβράστε σκεπασμένο μέχρι οι πατάτες να είναι έτοιμες για 15/20 λεπτά.
8 Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε. (όταν αρχίσει να βράζει, δοκιμάστε το νερό, εάν χρειάζεστε περισσότερο αλάτι, μπορείτε να το προσθέσετε)
Σου εύχομαι υγεία!