ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτα
250 ml γάλακτος
1 φασόλι βανίλιας αποξεσμένο
110 γραμμάρια κορνφλαουρ
110 γραμμάρια ανθος αραβοσίοτυ βανιλια
220 γραμμάρια ζάχαρη
750 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια βουτύρου ανάλατο
3 κρόκους αυγού
230 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
κανέλα

ΜΕΘΟΔΟΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 ° C.
Στρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι 23cm με αλουμινόχορτο, έτσι ώστε το αλουμινόχαρτο να είναι πάνω από τις πλευρές του ταψιού .
Τοποθετήστε το ένα φύλλο σφολιάτα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, και στη συνέχεια ψήνετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, τοποθετήστε το ψημμένο φύλλο σφολιάτας, στο κάτω μέρος του τετράγωνου ταψιού. (Ίσως χρειαστεί να το κόψετε ελαφρώς για να ταιριάξει.)

 

Τοποθετήστε το γάλα σε ένα κατσαρολακι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τους σπόρους βανίλιας.
Ζεσταίνουμε απαλά, στη συνέχεια αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Τοποθετήστε το κορν φλαουρ, το άνθος αραβοσίτου βανίλιας και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Στραγγίξτε το γάλα, και απορρίψτε το φασόλι, μέσα στο κατσαρολάκι με το κορνφλαουρ και
χτυπήστε μέχρι να κρεμώσει.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια βάλτε το πάλι στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου το μείγμα να πυκνώσει και βράσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά για να το συνδυάσουμε, στη συνέχεια αφαιρέσαμε από τη φωτιά και χτυπήσαμε τους κρόκους αυγού, ένα κάθε φορά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί με την πρώτη σφολιάτα και βάλτε το στην άκρη για να κρυώσετε ελαφρά πριν τοποθετήσετε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, με την ψημένη πλευρά προς τα επάνω.
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με λίγο νερό.
Γυρίστε το γλυκό σε μια μεγάλη σανίδα κοπής και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Απλώστε τη γλάσο από πάνω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να το
κόψετε σε κομμάτια.

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα εύκολη που θα κάνει την διαφορά στο τραπέζι σας !!
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με Καρύδια και Σταφίδες