Κρέμα γάλακτος με καραμέλα
Υλικά
Για κρέμα γάλακτος:
100 g βούτυρο
120 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλακτος
80 g ζάχαρης
10 g ζάχαρη βανίλιας (1 φακελάκι)
Για το μέρος της καραμέλας:
100 γραμμάρια ζάχαρης
100 ml νερού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ αναμεμιγμένο με 200 ml νερό
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι σιγα σιγα και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμα.
Στο κατσαρολάκι προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε πηχτή κρεμα με καλή ρευστότητα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο
Αναμιγνύουμε 1 γεμάτη κουταλιά κορν φλαουρ με νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε σιγά σιγά και τι νερό να γίνει ένα υγρο μείγμα.
Τότε αρχίζουμε να ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλαουρ μέσα στο κατσαρολάκι για να αρχίζει να πήζει η καραμέλας,
και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Αδειάζουμε σιγα σιγα την καραμέλα πάνω στην κρυα κρεμα να την σκεπάσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Ειναι υπέροχο