Συστατικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ
2 φλιτζάνια Γάλα
1 κγ Βανίλια
Πώς να φτιάξετε κρέμα καραμελέ
1. Τοποθετήστε 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και νερό στο μπολάκι και βάλτε το στα μικροκύματα ακάλυπτο στο HIGH για 2 λεπτά. Ανακατέψτε καλά και έπειτα βάλτε το πάλι, ακάλυπτα, για άλλα 3-4 λεπτά ή έως ότου το μείγμα είναι σκούρο καφέ(καραμέλα). Αφήστε το κατά μέρος.
2.Χτυπήστε τα αυγά, το κορνφλαουρ, βανίλια και ζάχαρη μαζί. Προσθέστε το γάλα με ελαφρή ροή (χύνοντας), χτυπώντας όλη την ώρα.
3.Ρίξτε το μείγμα στο μπολάκι και μαγειρέψτε καλυμμένο, στο 30% για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας το στην μέση του χρόνου.
4. Αφήστε να κρυώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε. Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε την ώρα αφού το δοκιμάσετε μία ή δύο φορές.