Η συνταγή της κας Ειρήνη Μιχαήλ  που μοιράστηκε μαζι μας   κρέμα με ινδοκάρυδο, γνωστή και ως “Χιονούλα”, μοιάζει με ένα εύκολο και δροσιστικό γλυκό!
Ας δούμε τα βήματα:

Υλικά:

8 ποτήρια φρέσκο γάλα
8 κουταλιές σούπας corn flour
8 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
1,5 ποτήρι ινδοκάρυδο
2 κουτιά μπισκότα Morning Coffee
2 σοκολάτες Bueno
2-3 κουταλιές γεμάτες Nutella

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το γάλα, το corn flour, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα.
Τότε προσθέστε το ινδοκάρυδο και συνεχίστε να ανακατεύετε μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες είναι έτοιμη!.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:

Σε ένα πυρέξ, βάλτε μια στρώση μπισκότα Morning Coffee βουτηγμένα στο γάλα.
Απλώστε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Τοποθετήστε μια ακόμα στρώση μπισκότα.
Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα αφου την ανακατεψουμε καλά και στρωνουμε πάνω απο τα μπισκότα
Διακοσμήστε με τριμμένο ινδοκάρυδο και κομμάτια σοκολάτας Bueno (ή ό,τι άλλο σας αρέσει).
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρέμα καραμελέ με Maltesers

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική κρέμα καραμελέ με την τραγανή υφή και τη γλυκιά γεύση των Maltesers, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και απολαυστικό γλυκό.

Υλικά:

1 ½ μπισκότα πτι μπερ
5 σακουλάκια Maltesers (120γρ.)
2 κουτιά καραμελέ
1 λίτρο φρέσκα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μπισκότα και τις Maltesers κομμάτια. Κτυπάμε τα 2 φακελάκια καραμελέ με το 1 λίτρο φρέσκα κρέμα στο μίξερ. Αναμιγνύουμε το 1/3 τις κρέμας με τα μπισκότα και τις Maltesers και το βάζουμε στο πυρεξ. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στολιζουμε με Maltesers και με τα 2 φακελάκια με το σιρόπι της καραμέλε!
Σερβίρετε δροσερή και απολαύστε!

Η Συνταγή είναι της κας Ειρήνη Μιχαήλ

Προηγούμενο άρθροTο ωραιότερο γλυκό καρπούζι ,που θα φτιάξετε ποτέ
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια μελιτζάνας στο φούρνο (καλύτερο από κρέας)