Ανάποδη Μηλόπιτα με πληγούρι

Υλικά

1 φλιτζάνι και μισό πλιγούρι βρώμης ή 2,
1 κουταλιά της σούπας εκχυλισμα βανίλιας,
2 αυγά,
ένα παφλασμό αποβουτυρωμένου γάλακτος,
ζάχαρη ή Stevia
μια κουταλια λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πράσινο ή κόκκινο μήλο.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Για να κάνουμε την καραμέλα ρίχνουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή υγροποιείται και στη συνέχεια αρχίζει να σκουραίνει το χρώμα της. Μόλις γίνει ανοιχτό καστανό την βγάζουμε και την απλώνουμε πάνω σε μία λαδόκολα.

Ανακατεύω όλα τα συστατικά πολύ καλά. Ρίχνω την καραμέλα στο ταψί με το χαρτί προσθέτω το μήλο κομμένο σε φέτες και πάνω από αυτό το μείγμα ..
Το βάζω στο φούρνο σε μέτρια χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά και αυτό είναι! Το βάζω στο φούρνο σε μέτρια χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά και αυτό είναι! Βγάζουμε από το φούρνο και τουμπάρουμε σε πιατέλα μαζί με την λαδόκολλα.
Αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα και το γλυκό μας είναι έτοιμο!

Ελπίζω να σας αρέσει,

Προηγούμενο άρθροΜηλοπιτάκια τηγανιτά
Επόμενο άρθροCheesecake με γλάσσο καραμέλας