Κρέπες κοτόπουλου
Συστατικά:
* Κρέπες
1 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 αυγα
1/2 κ.γ. αλάτι
Ελαιόλαδο
* Λευκή σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 και ½ φλιτζάνια ζεστό πλήρες γάλα
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
*Γέμιση
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο και τεμαχισμένο
1 και ½ φλιτζάνι γλυκό καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι σοταρισμένο
½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα τεμαχισμένο
1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
Παρασκευή:
Για τις κρέπες
Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ, επεξεργαστείτε έως ότου έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα τηγάνι περίπου 22 cm, προσθέστε λίγο λάδι. Ρίξτε λίγο λιγότερο από μια κουτάλα του παρασκευασμένου μείγματος, μετακινήστε για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι τα άκρα να ροδίσουν. Γυρίστε το με μια σπάτουλα, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και αφήστε το σε ένα πιάτο και επαναλάβετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει με τη ζύμη.
Για την λευκή σάλτσα
Για τη λευκή σάλτσα, λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα είδος ζύμης. Προσθέστε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λευκή σάλτσα. Αλατίστε και προσθέστε τα τυριά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Για την γέμιση
Για τη γέμιση, συνδυάστε όλα τα υλικά με το 1/3 της προετοιμασμένης λευκής σάλτσας. Γεμίστε τις κρέπες με το μείγμα κοτόπουλου. Απλώστε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίστε με τυρί.
Καλή σας όρεξη