Υλικα:

Για το κοτόπουλο:
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα Marsala:
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κρασί (ή ζωμός κοτόπουλου για μια μη αλκοολούχα εκδοχή)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για τα ζυμαρικά:
340 g ταλιατέλες, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο:
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου με σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί πλήρως (περίπου 6-7 λεπτά). Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.

Φτιάξτε τη σάλτσα Marsala:
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με κρασί (ή ζωμό). Αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί ελαφρώς.
Ανακατεύουμε με κρέμα γάλακτος, τυρί παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε μοσχοκάρυδο αν θέλετε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε:
Επιστρέψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθεί με τη σάλτσα.
Ρίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα Marsala μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Η Εκτέλεση είναι της κας Eleni Yiatrou