Γλυκό με μπανάνα

Advertisement

Συστατικά

-2 αυγα
-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-1 ζάχαρη βανίλιας
-6 κουταλιές αλεύρι
-2 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
-600 ml γάλακτος
-125g βούτυρο ή μαργαρίνη
-3 μπανάνες-500-600g
– Λίγο χυμό λεμονιού
-160g μπισκότα σαβαγιαρ -21
-200ml γλυκιά κρέμα γάλακτος
– μικρά καρύδια και ψιλοκομμένη σοκολάτα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά την ζάχαρη και την βανίλια με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και το αλεύρι και χτυπάμε.
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το γάλα και χτυπάμε συνέχεια.
Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε κρέμα.
Σκεπάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται της κρέμας και την βάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψει και προσθέτουμε μετά το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε να ενσωματωθεί με την κρέμα

Καθαρίστε τις μπανάνες και καλύψτε με χυμό λεμονιού, ώστε να μην γίνουν μαύρες

Βρέξτε τα σαβαγιαρ με γάλα (δέκα δευτερόλεπτα) και στρώστε πρώτα την βάση μία φόρμα 30×12 εκ που την έχετε πρώτα στρώση με μία μεμβράνη τροφίμων


Απλώστε από πάνω την μισή κρέμα.

Στην συνέχεια βάζετε τις μπανάνες

Advertisement

και πάνω από τις μπανάνες την υπόλοιπη κρέμα.


Τέλος καλύψτε με μία στρώση σαβαγιαρ σκεπάστε με την μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν έχει σφίξει το γλυκό το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα αφαιρούμε την μεμβράνη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί καλύπτουμε όλο το γλυκό και διακοσμούμε με
τριμμένο καρύδι και τριμμένη σοκολάτα

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Advertisement

 

 

Δείτε Επίσης

Advertisement