Μπορείς να φανταστείς κάτι πιο εύκολο και γρήγορο από ένα κριθαρότο με σπανάκι;
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους αλλά θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.
Με λίγα απλά υλικά και σε μόλις 10 λεπτά, θα έχεις ένα πλήρες και ισορροπημένο φαγητό.

Υλικά:

Κριθαράκι ολικής άλεσης
Φρέσκο κρεμμύδι
Ξηρό κρεμμύδι
Σπανάκι κατεψυγμένο
Πάστα τομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ζωμός λαχανικών
Φρέσκια μυζήθρα
Ελιές

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξε το κριθαράκι στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά για να λαδωθεί.
Πρόσθεσε το κατεψυγμένο σπανάκι και τη μισή κουταλιά πάστα τομάτας. Ανακάτεψε καλά.
Σιγά-σιγά πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, όσο χρειάζεται για να καλύψει το κριθαράκι.
Σκέπασε το τηγάνι και άφησε το κριθαράκι να βράσει για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και να μαλακώσει το κριθαράκι.
Αλάτισσε και πιπέρωσε σύμφωνα με το γούστο σου.
Σερβίρε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκια μυζήθρα(αν δεν νηστεύετε) και γαρνιρισμένο με ελιές.

Η Συνταγή είναι της κας Stella Sikamia