Κριτσίνια με σουσάμι χωρίς αυγά ή βούτυρο.

Συστατικά

Αλεύρι (2 φλιτζάνια)
Σιμιγδάλι ψιλό (1 φλιτζάνι)
Ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας)
Αλάτι (μικρή πρέζα)
Φυτικό λάδι (μισό φλιτζάνι)
Στιγμιαία μαγιά (1 κουταλιά της σούπας)
Ζεστό νερό (1 φλιτζάνι)
Ψητό σουσάμι (περίπου ένα φλιτζάνι και ένα τέταρτο)
μαυρο σουσαμι (2 κουταλιές της σούπας)

Η γεύση γίνετε όπως επιθυμείτε
Γλυκάνισο (1 κουταλάκι του γλυκού)

Το φλιτζάνι που χρησιμοποιείται στη συνταγή έχει χωρητικότητα 250 ml

Εκτέλεση

Μέσα στο δοχείο ενός μιξερ βάση ρίχνουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το λάδι και αρχίζουμε με τα εξάρτημα της ζύμης να ανακατεύουμε σε χαμηλή και μετα πιο υψηλή ταχύτητα το μείγμα.
Προσθέτουμε την μαγιά , ζεστό νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με την μηχανή μέχρι να
πάρουμε μια μαλακή ζύμη.


Βάλτε την ζύμη σε ένα μπολ σκεπάστε και αφήστε για 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει ζυμώστε την αλαφρά και ρίξτε μέσα το γλυκάνισο και ζυμώστε καλά.

Σε ένα μπολάκι ρίξτε το λευκό και μαύρο σουσάμι και ανακατέψτε.
Ρίξτε μέσα στο σουσάμι 3 κσ νερό και ανακατέψτε και αφήστε την άκρη.

Πάρτε την ζύμη κάντε την μακρόστενο ρολό και κοψτε 18 μικρά κομμάτια και πλαστε σε μπαλάκια.
Πρώτα ρίξτε 2-3 κουταλιές από το σουσάμι στο πάγκο και απλώστε το.


Μετα πάρτε ένα μπαλάκι και πλαστε σε μία βεργα και περαστε το πάνω από το σουσαμι.


Βάλτε τα όλο μεσα σε 1-2 ταψιά σκεπάστε τα και αφήστε φουσκώσουν για 30-45 λεπτά.


Βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Subscibe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτρογγυλές μεγάλες φουσκωμένες τηγανίτες με μέλι
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα…ζουμερά και αφράτα