Αυθεντική γεύση των κριτσινιών σαν του φούρνου φτιάχνονται με αγνά υλικά και μεράκι, για να σας προσφέρουν μια μοναδική απόλαυση.

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ)
150γρ. νερό 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
20γρ ζάχαρη 11γρ. αλάτι 30γρ καλαμποκελαιο.

Εκτέλεση:

Βάζουμε την ζάχαρη το νερό (χλιαρό) την μαγιά ανακατεύουμε μετά ρίχνουμε απαλά το αλεύρι πάνω από το νερό με την μαγιά και περιμένουμε να βγουν οι πρώτες φουσκάλες. Μόλις βγούν ρίχνουμε τά υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 5′ στο μίξερ με τον γάντζο η 7′ με το χέρι.
Αφήνουμε μία ώρα νά φουσκώσει το ζυμάρι μας. Μετά ζυμώνουμε και του δίνουμε σχήμα. Τά βουτάμε σέ νερό πού εκεί έχουμε διαλύσει 1 κ. σ. ζάχαρη και μετά τά περνάμε από σουσάμι.
Τά αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώνουν ξανά. Τα ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30’περιπου.

Η Συνταγή είναι της κας Anna Lampropouloy

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με ζύμη Κουρού
Επόμενο άρθροΈνα εύκολο ψωμί μέ φυσικό προζύμι.