Το μυστικό για την τέλεια συνταγή ζύμης πίτσας! Εύκολο εάν ακολουθείσετε βήμα προς βήμα τις φωτογραφίες που θα σας δώσουν την τέλεια ζύμη πίτσας!

Συστατικά

1 φλιτζάνι + 1 κσ νερό ζεστό από 40 έως 45 βαθμούς
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1 κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
Θερμάνετε το νερό μεταξύ 40 και 45 βαθμούς.
Πασπαλίστε 2 1/4 κγ μαγιά πάνω από το νερό. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη πάνω από τη μαγιά.

Αφήστε το να καθίσει μέχρι το νερό να γίνει αφρώδες.

Αν δεν γίνει έτσι όπως απεικονίζεται παρακάτω, πετάξτε το και ξεκινήστε ξανά.


Στο μπολ ενός μπλέντερ προσθέστε τρία φλιτζάνια αλεύρι και αλάτι. Χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το αλάτι.
Όταν λειτουργεί το μπλεντερ, προσθέστε λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα της μαγιάς όσο λειτουργεί το μπλεντερ  μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.


Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τη ζύμης μέσα και σκεπάστε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου μια ώρα έως μιαμιση ώρα.

Βγάλτε τη ζύμη  έξω για να δημιουργήσετε δύο μπάλες ζύμης για δύο βάσεις πίτσας.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με Κεφτεδάκια
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο και ζουμερό Κέικ