Κροκ-μεσιέ

Advertisement

Υλικά

4 φέτες ψωμί
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί κίτρινο
4 φέτες ζαμπόν
να δοκιμάσετε μουστάρδα

Μπεσαμελ
20 g αλεύρι απλού σίτου
20 g βούτυρο
250 ml γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουτ.γλυκ μουστάρδα

Εκτέλεση

Βάλτε το φούρνο στους 225 ºC πάνω κάτω.
Ξεφλουδίστε 1 σκελίδα σκόρδο.
Για να φτιάξετε το μπεσαμέλ, τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Κόψτε 20 γραμμάρια βουτύρου και ρίξτε το στο τηγάνι.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε το αλεύρι.
Σοτάρετε το αλεύρι για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε 1 πρέζα αλάτι.
Γεμίστε με 250 ml κρύου γάλακτος. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε 1 φύλλο δάφνης και 1 σκελίδα σκόρδου.
Προσθέστε μοσχοκάρυδο. Προσθέστε μουστάρδα, κατά προτίμηση Ντιζόν.
Μαγειρέψτε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
Πετάξτε το φύλλο δάφνης και το σκόρδο.
Βάλτε την μπεσαμέλ σε ένα πιατο και σκεπάστε με μια μεμβράνη που να εφαπτετε πάνω στην μπεσαμελ

Advertisement

Τρίψτε 100 g τυριού.
Τοποθετήστε 4 φέτες ψωμί στο ταψί.
Ψήστε τις φέτες στο φούρνο για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Είναι έτσι ώστε να στεγνώσουν λίγο απ έξω και να μην μαλακώσουν όταν βάζουμε την μπεσαμέλ απο πάνω.
Με αυτόν τον τρόπο τα σάντουιτς θα είναι καλύτερα. Είναι ένα άλλο από τα μυστικά που κάνει τη διαφορά.
Βουρτσίστε τις φέτες με λίγη μουστάρδα. Εάν δεν σας αρέσει πολύ η μουστάρδα, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, καθώς η μπεσαμέλ έχει την απαραίτητη πινελιά μουστάρδας.
Απλώστε στις φέτες με τη σάλτσα μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Επάνω με το μαγειρεμένο ζαμπόν
Ενώστε δύο φέτες για να σχηματίσετε τα σάντουιτς.
Επάνω από το σαντουιτσς ελλειψτε με σάλτσα μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί.
Βάλτε τα στο φούρνο. Ψήστε 10 λεπτά
Βγάλτε τα από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως.

Καλή Απόλαυση

Subscribe to Recipe’s Youtube channel here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement