Συστατικά για κρουασάν αμυγδάλου:
8 μεσαία / μεγάλα κρουασάν, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε φέτες
Ζάχαρη άχνη
Συστατικά για το σιρόπι:
2 σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουτ. εκχυλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι νερό
Συστατικά για την κρέμα αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αμυγδάλου / αλεύρι αμυγδάλου (ή 2/3 φλιτζάνι καθαρισμένα αμύγδαλα, αλλά θα χρειαστείτε ένα καλό μπλεντερ)
για να επεξεργαστούν τα αμύγδαλα)
1/8 κουταλάκι αλάτι
8 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε φέτες
2 μεγάλα αυγά
Πώς να φτιάξετε το σιρόπι:
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε 1 φλιτζάνι νερό, 2 κουτ. σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας ρούμι. Αφήστε το να σιγοβράσει για ένα λεπτό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πώς να φτιάξετε την γέμιση αμυγδάλου:
Συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2/3 φλιτζάνι αμύγδαλα και 1/8 κουταλάκι αλάτι στο μπωλ ενός μπλεντερ, και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα και επεξεργαστείτε με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να είναι κρεμώδες και χνουδωτό.
χτυπήστε λίγο ακόμη για να γίνει έτσι:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° βαθμούς. Στρώστε μία λαδόκολα σε ένα ταψί να χωράει τα κρουασάν.
1. Κόβετε κάθε κρουασάν οριζόντια όπως θα κάνατε για ένα σάντουιτς.
2. Βυθίστε μία μία κάθε πλευρα του σάντουιτς στο σιρόπι, επικαλύψτε και τις δύο πλευρές και τις άκρες καλά. Το κρουασάν θα πρέπει να είναι αρκετά υγρό, αλλά όχι να στάζει. Απλά βυθίστε το μία φορά σε κάθε πλευρά.
4. Τοποθετήστε τα πάνω μισά και απλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αμυγδάλου από πάνω. Πασπαλίστε με αμύγδαλα σε φέτες.
5. Ψήνετε στο κεντρικό ράφι του φούρνου για 15 έως 18 λεπτά ή έως ότου η κρέμα χρυσίσει. Βγάλτε και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή να είναι απλά ζεστά. Πασπαλίστε με σκόνη ζάχαρης πριν το σερβίρισμα. Καλύτερα να τα σερβίρετε την ίδια μέρα που γίνονται.
The original recipe was adapted from Clotilde’s Almond Croissants.