Διαφήμιση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

9 μεσαίες πατάτες τριμμένες στον τριφτη και στραγγισμένες
500 γρ. Χοιρινό κιμά
3 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια αποξηραμένη μέντα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις τριμμένες και στραγγισμένες πατάτες, κρεμμύδι, αυγό, κιμά, αποξηραμένα και φρέσκια μέντα, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και κανέλα.


Βυθίστε το μπαγιάτικο ψωμί σε λίγο νερό για 10 λεπτά μέχρι να είναι μαλακό, στραγγίστε με τα χέρια σας πιέζοντας όλο το νερό και τριψτε το μέσα στο μείγμα του κιμά.


Βήμα 2
Ανακατέψτε το μείγμα για τους κεφτέδες με τα χέρια σας για 5 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ενσωματωθεί όλα τα συστατικά και δεν υπάρχουν μεγάλες μάζες πατάτας ή κρέατος κολλημένων μεταξύ τους, να είναι όπως αυτή ενός μπιφτέκι στο μίξερ.

Διαφήμιση

Βήμα 3
Σχηματίζετε τους κεφτέδες σε μικρές μπάλες ή στο παραδοσιακό σχήμα που είναι επιμήκη (δείτε την παρακάτω εικόνα) μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.


Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Το λάδι είναι έτοιμο όταν ξεκινά να έχει φυσαλίδες αλλά να μην αναβλύζει. Προσθέστε αργά τους κεφτέδες ένα προς ένα με ιδιαίτερη προσοχή. Μειώστε τη φωτιά στη χαμηλή και τα τηγανίζετε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να είναι ωραία καφέ. Όταν τηγανιστούν, αφαιρέστε από το λάδι χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και τοποθετήστε σε ένα πιατο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Αυτό είναι για να αποστραγγίσει τυχόν περίσσεια λαδιού. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί το όλο το μείγμα.

♥ Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ άπαχο κιμά όχι μόνο επειδή είναι υγιέστερο, αλλά και γιατί δεν παίρνετε λιπαρή επίγευση ή υφή όταν απολαμβάνετε τα κεφτέδες.

Διαφήμιση

Greek Food Alchemist

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση