Υλικά:
300 γραμμάρια κόκκινες φακές
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό κουτάκι πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέντα, αποξηραμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι, κατά το γούστο
Ελαιόλαδο
Γλυκό κόκκινο πιπέρι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις κόκκινες φακές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά (μέντα, , πάπρικα, κύμινο) και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τις φακές στην κατσαρόλα με το σοταρισμένο μείγμα και προσθέτουμε αρκετό νερό, περίπου διπλάσιο από τον όγκο των φακών.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν και το υγρό να απορροφηθεί σχεδόν εντελώς.
Αλατοπιπερώνουμε κατά το γούστο.
Σερβίρουμε τις ζεστές φακές σε μπολ, προσθέτοντας λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γλυκό κόκκινο πιπέρι για γαρνιτούρα.