Υλικά 

5 αυγά μέτρια 
1 κούπα ζάχαρη 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3 βανίλιες 
3κγ μπέικιν 

2 κσ γάλα εβαπορέ

Σιρόπι 

2 κούπες ζάχαρη 
2 κούπες νερό 
1 φλούδα λεμονιού 

Κρέμα 

1200 ml γαλα φρέσκο
3 κσ ανθός αραβοσίτου 
4 κσ αλεύρι 
3 κρόκους αυγού 
1 κούπα ζάχαρη 
1 φλούδα λεμονιού
2 κσ βούτυρο 

Γλασο σοκολάτας 

250 γρ σοκολάτα 
100 ml γάλα εβαπορέ 
1κσ ηλιέλαιο 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα στο γλυκό μας.  
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κροκαδια με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε το κρύο γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το ανθός αραβοσίτου κοσκινισμενα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να δέσει.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.  
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι . Έχουμε βγάλει πολύ νωρίτερα τα αυγα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά να αφρατεψούν καλά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενα το μπέικιν και τις βανιλιες  Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μέτριο ταψί να ψηθεί για 14 λεπτά . Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. 
Βράζουμε 6 λεπτά και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι . 
Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα πάνω απ το σιροπιασμενο παντεσπάνι. 
Τέλος βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την σοκολάτα με το γάλα εβαπορέ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και απλώνουμε το γλάσο πάνω απ το γλυκό . 
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά θα το κόψουμε.Το καλύτερο είναι την επόμενη μέρα. 
Καλή επιτυχία !!! 

 

Credit to
Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα
Επόμενο άρθροΠένες με Bacon…Κλασσική Ιταλική Συνταγή