Συστατικά
1/2 κιλό λάχανο (1 μικρό κεφαλή)
2 κσ λάδι της επιλογής
1 κσ ζάχαρη
αλάτι, και τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
1 κσ βούτυρο (παραλείψτε εάν vegan)
νιφάδες πιπεριάς (προαιρετικά)
Οδηγίες
Κόψτε ή τεμαχίστε το λάχανο σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολιτική), ζεστάνετε λάδι και ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ανοιχτό καφέ η ζάχαρη.
Προσθέστε το λάχανο στην κατσαρόλα και το σωτάρετε, ανακατεύοντας τακτικά. Αφήστε το λάχανο να πάρει χρώμα λίγο, προσθέτει γεύση αυτό, αλλά μην αφήσετε να καεί.
Μαγειρέψτε μέχρι το λάχανο να είναι απαλό για να σας αρέσει. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ξύδι μπαλσάμικο. Στο τέλος ανακατεύουμε το βούτυρο.
Σερβίρετε πασπαλισμένο με νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)