Υλικά:
Για το ραγού:
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα (για γεύση)
50 ml ελαιόλαδο
200 ml ζωμός λαχανικών
Για τη μπεσαμέλ:
800 ml γάλα
Μοσχοκάρυδο (για γεύση)
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. βούτυρο
Για τη συναρμολόγηση:
250 γρ. φρέσκα λαζάνια
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να δέσει το ραγού. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το μοσχοκάρυδο. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια πάστα.
Σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό γάλα στην πάστα του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια στο ταψί, από πάνω απλώνουμε μια στρώση ραγού και μετά μια στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μπεσαμέλ και παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά, μετά αλλάζουμε σε λειτουργία αέρα και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαζάνια και να χυλώσει η μπεσαμέλ.
Αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
H Συνταγή είναι από το Le Meravigliose Ricette di Ana